Domaine Roqueforette

Normandie

Terug naar hoofdpagina 

Chambre d'hôtes Camping Waarom hier? Gîte Chalet  
 
Nieuwsbrieven Contact Wie zijn wij? Fotocollage Links  

 

 

 

 

BIENVENUE, nieuwsbrief van Le Domaine Roqueforette

 

Onderwerpen in deze nieuwsbrief;

 De zachte winter.

Vrienden.

Onze Brocanterette.

Le festival Jazz sous les Pommiers.

D-day herdenking 70 jaar Normandie.

Oogstfeest in Laulne.

Foire de Lessay 12/13/14 september.

Brouwerijfeest la Cave du Gaec de Claids.

Extra: recept van komkommercake.

Na onze vorige uitgebreide nieuwsbrief, hier een nieuwsbrief net voor het seizoen met een aantal nieuwtjes en bezienswaardigheden voor dit jaar 2014.

 

Nu in maart kunnen we zeggen dat het deze winter heel anders is verlopen dan vorig jaar rond deze tijd. Toen moesten we sneeuw scheppen, en nu? Nu hebben wij al diverse keren in de korte broek gelopen vanaf 03 maart. En het gras is ook al diverse keren gemaaid, dus wàt een verschil. Maar wij prefereren toch echt dit weertype in Normandie!

Op maandag zouden wij 's middags 50 balen hooi gaan ophalen bij onze vriend.

Maar diezelfde morgen stond hij al om 10.30 uur voor de deur samen met zijn zoon en zeer bezweet, dus wij vragen: hoe kom jij zo bezweet en wat ben jij vroeg? Hij kwam niet meer bij van het lachen, wat was nu het geval?

Ze hadden samen al een aanhangwagen met ruim 50 balen hooi staan lossen en opgestapeld in onze hooischuur, en wij hadden hiervan niets gemerkt, dus niets gehoord of gezien en zelfs Lola niet.

Eerst geloofde hij ons niet en dacht hij dat wij hadden gewacht en ons binnen hadden verstopt met een bak koffie totdat de aanhanger gelost was. Ja, dit had gekund, haha!

Maar nu hoefden wij hiervoor niet meer op pad 's middags, en hij wilde er alleen maar een Pastis voor om het vocht weer aan te vullen. Dat zijn pas echte vrienden!

Maar zo helpen wij elkaar regelmatig, dus op een leuke manier.

 

In de morgen van 3 januari gingen we bij onze buurman van 86 jaar een nieuwjaars bakkie halen, maar hij wachtte op de verpleegster, die zo zou komen. Dus spraken wij af dat hij lekker 's middags bij ons een bakkie kwam doen.

Eerst leek het er die middag op dat hij niet meer zou komen. Maar om 17.30 uur kwam hij aanrijden, en gezellig samen met zijn vriendin van 84 jaar!

Wij gingen ze ophalen bij de auto en ik gaf zijn vriendin een arm, omdat ze niet zo goed loopt. Ze hadden zich opgetut en netjes aangekleed. Het was zo vertederend om te zien, en wat een eer voor ons!

Dus koffie met wat lekkers erbij en lekker kletsen, maar na een uurtje zat ze op haar horloge te kijken, omdat ze nog (veel) te doen had en het dus (druk) had. Ja, zegt onze buurman, wij zijn altijd druk bezig en nu moet zij ook nog het eten verder klaarmaken wat dus heel belangrijk is. Dus de 'Patron' wilde naar huis.

We hebben ze beiden weer naar de auto begeleid en na een heel hartelijk afscheid gingen ze weer op huis aan in het donker, maar wat gezellig was dit weer.

En allebei blijven ze gewoon doorgaan, staan vroeg op, zij is de hele dag druk met alle aanloop die ze heeft, met het eten maken en het huis schoonhouden, en onze buurman zaagt hout, rijdt wat rond op zijn tractortje van 60 jaar oud en onderhoudt zijn beestjes. Regelmatig gaan wij langs om even koffie bij ze te drinken en we houden ze ook wat in de gaten, maar ze redden zich nog best en zijn zeer actief.

 

Sinds twee jaar hebben wij ook onze eigen ‘Brocante’ ofwel ons Brocanterette schuurtje!

Hier bieden wij diverse brocante spullen aan die wij tegenkomen op meestal speciale plaatsen. Dit zijn spullen van klein tot groot, en van speciale kannetjes, aardewerk, emaillen spullen tot aan nachtkastjes en grotere kasten. En de meeste spullen kunnen gewoon worden meegenomen in de auto of caravan. En past het niet? Dan helpt Ed u graag met het passend maken en dit samen met de motorkettingzaag! U krijgt er dan wel lijm voor mee!

 

 Jazz Coutances 2014

Vanaf zaterdag 24 mei t/m zaterdag 31 mei is er weer het zeer bekende en gezellige, Le festival Jazz sous les Pommiers in Coutances.

Voor informatie website adres: http://www.jazzsouslespommiers.com/

 

D-Day Normandie.

En dan in juni het meest spraakmakende gebeuren van dit jaar! De D-Day herdenkingen 70 jaar Normandie!   Découvrez les événements du 70ème anniversaire du Débarquement et de la Bataille de Normandie!

Normandië is in rep en roer dit jaar vanwege deze speciale D-Day herdenkingen, rond 5 juni is het herdenken van 1944 – 2014, en een groot festijn in Normandie.

In Frankrijk herdenkt men in 2014 dat het 70 jaar geleden is dat de geallieerden op de stranden in Normandie landden en er een einde kon worden gemaakt aan de Tweede Wereldoorlog.

De officiële website is: www.le70e-normandie.fr

 

Fête/feest in juli en augustus.

Het tweede weekend van augustus is er weer het dorpsfeest in ons dorp Laulne. Dit is een gezellig eet- en drinkfeest onder de Fransen met muziek.In juli en augustus is er een open huis/feest in de Brouwerij Gaec de Claids in Saint Patrice de Claids. Over beide feesten informeren wij u graag!

 

In september is er ook weer in Lessay de grootste markt van Normandie, ‘Foire de Lessay’.

Deze markt is vanaf vrijdag 12 september t/m zondag 14 september. En is toegankelijk van 's morgens 08.00uur tot 's avonds 22.00uur.

Op deze markt van totaal 35 hectare groot en waar ongeveer 500.000 mensen naar toe komen, is van alles te koop je kunt het zo gek niet bedenken of het is er aanwezig. Met zelfs ook een straat van 2 km lang met hier alleen maar eten en drinken. Dus zeker de moeite waard om deze super grote markt te bezoeken in september.

Website over deze markt.

 

Cheesecake au concombre et la menthe/Cheesecake met komkommer en mint.

 Voor 4 personen

Bereiding 30 minuten

Minstens 4 uur in de koelkast

 Benodigdheden:

1 komkommer

2 eetlepels mint, fijngehakt

250 fromage frais of kwark

65 gram zachte boter

25 cl slagroom ongeklopt

100 gram Tuc biscuit (mag natuurlijk ook een ander merk zijn)

3 blaadjes gelatine

Peper uit de molen

 Bereiding

1.Bekleed een springvorm met aluminiumfolie. Verkruimel de Tuc’s. Meng hier de zachte boter door. Doe in de springvorm en aandrukken tot een goede, stevige en dichte bodem.

2.Snijd de komkommer doormidden. Snijd een helft in hele dunne plakjes. Snijd de andere helft in de lengte doormidden en haal er eventuele zaadjes uit. Vervolgens raspen en in een vergiet doen. Uit laten lekken.

3.Laat de gelatineblaadjes 10 minuten weken in koud water. 2 Eetlepels van de slagroom aan de kook brengen, laat hierin de uitgewrongen gelatine smelten. Sla de rest van de slagroom stijf.

4.Mix de fromage frais of de kwark met uitgelekte geraspte komkommer en de gelatineroom. Hierna de geklopte room erdoor en goed mengen. Giet dit mengsel op de bodem van de Tuc, gladstrijken en minimaal 4 uur in de koelkast zetten.

5.Als U de cake wil gaan serveren, dan uit de vorm en folie halen en bekleden met de komkommerschijven. Daarna nog een beetje peper uit de molen erover.

Eet smakelijk/ Bon appétit.

 

Tot zover deze informatie waar u hopelijk wat aan hebt bij het maken van uw gezellige vakantieplannen voor dit jaar. En hebt u vragen? Dan kunt u ons altijd e-mailen!

Wij verheugen ons weer op het nieuwe seizoen en op uw weerzien. Dus tot ziens, au revoir dans La Normandie.

 

Doreen & Ed Advocaat

 Website: http://www.advomaatjes.com

Nieuwsbrief 19

Nieuwsbrief 18

Nieuwsbrief 17

Nieuwsbrief 16

Nieuwsbrief 15

Nieuwsbrief 14

Nieuwsbrief 5

Nieuwsbrief 11

Nieuwsbrief 10